Tips til enkel, lekker og morsom julepynt

Advent og jul er tiden for kvalitetstid med familie og venner, og det er ekstra hyggelig å være sammen i rom fylt med lys og julepynt. Vi har samlet noen enkle tips til hvordan du kan pynte til jul!

Det er flust av ting du kan gjøre sammen med familie eller venner for å komme i julestemning, og det er også mange ting du kan gjøre for å pynte hjemmet til høytiden. Likevel er adventstiden hektisk for mange, da det er siste innspurt på jobb, juleavslutninger på både skole og fritidsaktiviteter, julebord og selskaper, og i tillegg skal det bakes, vaskes, pyntes og julegaver skal kjøpes. Det er ikke lett å få tid til alt, og samtidig kose seg i førjulstiden. Da er det fint at du får alt du trenger til både julebaksten, julepynten, vasken og innpakningen samlet i din dagligvarebutikk. Unik har nemlig alt du trenger, og produktene selges på Kiwi, Meny, Spar og Joker. 

Les også: Enkle  tips til lekker borddekking

For å hjelpe deg i gang med juleforberedelsene gir Unik deg gode tips til hvordan du kan pynte til jul på en enkel måte med både lekker og morsom julepynt. Og det beste av alt, du finner alt du trenger i NorgesGruppens butikker:

Pynt opp med adventskalender

En adventskalender kan både være morsom og dekorativ. Heng opp pakkene på en vegg, over peisen eller for eksempel på gelenderet i trappa. Pakkene er dekorative og de minste i huset vil garantert bli glad av å se gavene. Å pakke inn 24 gaver kan være litt av en jobb, men gaveposer er en genial løsning! Unik har gaveposer i ulike størrelser og med ulikt design, samt klistremerker med dato som enkelt kan klistres på. Med disse posene blir det litt enklere å lage adventskalender.

Dekorativ adventsstake

Det er utallige måter å lage adventsstaker på, men det trenger helt klart ikke å være vanskelig. Bruk noen gamle hermetikkbokser, fyll dem med mose og sett et stearinlys i. Heng lapper med tall på rundt boksene, eller skriv tallene rett på. Veldig enkelt, og veldig dekorativt. OBS: Husk at når lysene står i mose, er det viktig at det rundt lysene og over mosen legges for eksempel aluminiumsfolie, for å unngå brannfarlige situasjoner. Gå aldri ifra et rom med levende lys.

Pynt med pepperkakeformer

Pepperkakeformer kan brukes til så mangt, og du kan faktisk bruke det som pynt! Alt du trenger er noen ulike former, silkebånd eller grov hyssing og kanskje en granbarkvist. Du kan for eksempel knyte bånd på én og én form og bruke som pynt på juletreet, eller du kan knyte flere sammen og ha en kvist på toppen, og bruke det som pynt i for eksempel vinduet eller et annet sted i huset. 

 

Les også Slik sparer du tid med effektiv handel

Gaver kan brukes som dekor

Når julekvelden nærmer seg ligger som oftest gavene pent plassert under treet, men det er også fint å pynte med gaver. Skal du for eksempel dekke et flott julebord, kan det være dekorativt å pakke inn en liten gave til hver av gjestene som kan pynte opp bordet. Eller kanskje du har lyst til å pakke inn to-tre gaver i lekkert julepapir og pynte med i vinduet? Det er kun kreativiteten som setter grenser! Unik har både julepapir med tradisjonelle nisser og papir i mer nøytrale farger og med stilrene elementer – du finner garantert noe som passer din stil. PS: Pakker du inn gavene med litt lengre silkebånd, kan litt lettere eller mindre gaver også henges opp i juletreet eller vinduet.

 

Kreative lysestaker

Det trenger ikke være vanskelig eller ta lang tid å lage noen kreative og dekorative lysestaker, men det gir garantert komplimenter i juleselskapet! Hvis du ønsker å dekorere med telys kan du enkelt lage egne telysholdere ved å skjære ut toppen av røde epler, slik at det blir plass til telyset på toppen av eplene. Ønsker du lysestaker til kronelys kan du ta tomme flasker, fylle dem med for eksempel vann og en granbarkvist, og sette lyset på toppen. Du kan også henge en snøkrystall rundt flaskehalsen for å pynte opp ytterligere, eller knyte et rødt silkebånd rundt lyset eller flaskehalsen.

Bak pepperkaker

Mange baker pepperkaker før jul og bare duften av nystekt bakst får de fleste av oss i julestemning. Pepperkaker er også fint å bruke som pynt, enten det er på juletreet, i vinduet eller som bordkort. Når du dekker julebordet kan du legge én pepperkake på hver serviett, gjerne pyntet med glasur og hvor navnene står skrevet på. 

Lys opp mørket

Når mørket senker seg er det ekstra hyggelig å fylle rommene med levende lys. Unik har lys i alle farger, og du kan kombinere de ulike lysene akkurat som du ønsker. Mange liker å bruke røde lys til jul, andre liker det mer stilrent med hvite lys. Kombinasjonen er også veldig fint, og det kan være fint å kombinere for eksempel kubbelys og telys. Vil du ha litt dekor rundt lysene på bordet, kan for eksempel granbar, kongler eller andre grønne blader være fint.