Slik sparer du både tid og penger i butikken

Å handle dagligvarer er kanskje ikke det mest spennende vi gjør i løpet av uka, men det er likevel nødvendig. Forfatter Gunn Beate Reinton Rulnes gir sine beste tips for å spare både tid, penger og miljøet, nøkkelen er planlegging og tilgjengelighet!

Matvarer er ikke noe man glemmer å handle inn med det første. Er det tomt for mat er det ingen som får spist, og da er man gjerne raskt på ballen for å løse problemet. I tillegg til mat er det en del andre husholdningsvarer som må handles inn, for eksempel aluminiumsfolie, tørkepapir, tøyvask og rengjøringsprodukter. Det er også fint å kunne pynte opp hjemmet med lys og fine servietter.

 Unik har alt fra kjøkkenutstyr, lys og servietter til borddekking, matpakkepapir og produkter for oppbevaring til kjøkkenet og produkter du trenger til rengjøring og klesvask, alt selges i din dagligvarehandel. Det er med andre ord enkelt å få alt du trenger til hjemmet i én og samme handel, når du uansett er i butikken for å handle mat.

 Alt samlet på ett sted

Før måtte man ofte måttet dra innom flere butikker for å få dekket alle husholdningens behov. I riktig gamledager måtte man dra innom både slakter og kolonial bare for å få tak i matvarer, og mer spesifikke husholdningsvarer måtte ofte kjøpes hos flere mindre forhandlere. Denne tiden er heldigvis forbi for lengst! Likevel er det mange som benytter seg av flere butikker, bare for å få tak i det man egentlig kan kjøpe i dagligvarebutikken. Ifølge en forbrukerrapport fra SIFO publisert i 2017 oppgir hele 53 prosent at de benytter seg av to butikker for å handle inn i hverdagen, mens 28 prosent oppgir at de bruker tre butikker eller mer. På grunn av et stadig større utvalg i butikkene kan dette for mange være helt unødvendig. På Kiwi, Meny, Spar og Joker finner du Unik-produkter i hyllene, og da kan du faktisk kjøpe omtrent alt du trenger til hjemmet – i tillegg til maten, i én og samme butikk. Det sparer deg garantert for en del tid i hverdagen! Men hvordan skal man utnytte seg best mulig av dette?

 – Skriv lister! Gå gjennom skapene og snakk sammen om meny og alt annet man trenger for uken. Sparer du på ukesmenyene i en listebok slipper du å finne opp kruttet på nytt hver uke. Prøv å handle én til to ganger i uka. Da sparer du tid og penger, sier forfatter Gunn Beate Reinton Rulnes. Hun har skrevet Liselykke-bøkene. 

Pynt opp: Lys skaper en deilig stemning, uansett årstid. Unik har lys til en hver sesong, og har et godt utvalg i både størrelser og farger. 

Bedre utvalg i vanlige matbutikker

De siste 20-30 årene har det vært en tydelig trend i Norge at det blir stadig færre, men til gjengjeld større, butikker. Det gjør at noen må reise litt lenger, men først og fremst er dette et bilde på at det nå er stadig flere produkter tilgjengelig i helt ordinære matbutikker. Så hvorfor ikke handle alt på et sted? Ifølge Reinton Rulnes er dette tidsbesparende.

 – Jeg handler også kjøkkenutstyr og pyntegjenstander på matbutikken. Der skaffer jeg også bursdagsgaver i en fei!

 Det er ikke bare tidsbudsjettet du kan forbedre ved å handle mest mulig i én og samme butikk. Miljøregnskapet blir ofte også bedre. SIFO-undersøkelsen viser at de fleste i Norge benytter bil når de skal handle inn. Dette gjør at dersom du må kjøre innom flere butikker, vil ofte både forurensningen fra bilen, og prisen du betaler for å frakte seg rundt, gå opp.

 

Lekker innpakning: Unik har mange ulike gavepapir, og du finner også til-og-fra-lapper, bånd og pynt til julegavene. Unik sine produkter selges på Kiwi, Meny, Spar og Joker.

Pynt til jul

Unik har også sesongbaserte varer, og du finner blant annet både julepapir, adventskalendere, julekort og pepperkakeformer – i tillegg til julelys, servietter og julepynt. Alt du trenger for å skape julestemning finner du altså i matbutikken. Produktene er av god kvalitet, har en rimelig pris og det er et godt utvalg. Du finner kanskje ikke alle julegavene i matbutikken, men alt annet du trenger til innpakningen og borddekkingen det har Unik!

 Ellers i året har Unik produkter til påske, 17.mai-feiringen, vår, sommer og skolestart. Det skal være enkelt å få tak i alt du trenger, og å kjøpe Unik-produkter i matbutikken gjør at du sparer både tid og penger.

 Stort vareutvalg, god kvalitet og nærhet til enten hjemmet eller jobben er de viktigste faktorene for hvor folk ønsker å handle, viser en undersøkelse utført av TNS Gallup i 2014.

 – Ved å planlegge godt, og oppsøke butikker med stort sortiment slipper du å dra fra butikk til butikk. Da får du mer tid til overs, og den tiden kan du bruke til hyggelige ting du blir glad av å gjøre, sier Reinton Rulnes.