Syv tips til rengjøring av hjemmet

Hvor deilig er det ikke å se og kjenne duften av rent hjem og se solen speile seg i gulvflater? Her er våre beste tips til rengjøringen av hjemmet.

1. Sett på yndlingsmusikken din – da går vasken mye lettere! Begynn med å rydde unna rot, og se igjennom om noe kan kastes eller gis bort.

2. Bli kvitt støvet! Fjern støvet raskt med en mikrofiberklut. Flekker fjernes enkelt med en fuktig mikrofiberklut eventuelt med litt rengjøringsspray

Unik RentHjem har effektive produkter med naturlige dufter som får hjemmet ditt til å lukte friskt og nyvasket. 

3. Rydd kjøkkenbenken. Bruk gjerne mikrofiberklut og rengjøringsspray tilpasset kjøkken – de løser opp fett og flekker effektivt. Mikrofiberkluter kan også brukes uten såpe og fjerner opp til over 90% av bakteriene ved riktig bruk. Vask gjerne klutene i vaskemaskinen og bruk de rett etter at de har sentrifugert – da er de perfekt fuktet. Brett kluten i fire slik at du har åtte «vaskeflater» og bruk en flate per objekt du vasker for å hindre at en sprer bakterier fra et sted til et annet.

4. Fjern gulvflekker! Få ting røper skitt som skinnet fra solen. En skikkelig gulvvask er derfor obligatorisk. Har du tregulv eller parkett? Husk å vri kluten godt opp da disse gulvene ikke er spesielt glad i fukt.

Plastflaskene i Unik RentHjem serien er laget av resirkulert plast (RPET). Lys plast er bedre i resirkuleringsomløpet enn mørk plast fordi lys plast har flere bruksområder når det skal brukes på nytt.
 

5. Badet bør vaskes minimum en gang i uken for å redusere bakterier. Med baderomsspray, WC-rens og gode mikrofiberkluter er det en kjapp sak. Bruk velduftende rengjøringsmidler og pynt gjerne med et lite stearinlys når du har vasket for velvære!

6. Vask vinduene! Her er det lov å jukse litt og bruke universalspray og mikrofiberklut; det går fortere enn «gamlemåten» med nal og nylonvask – og du, ingen ser forskjell 😉

Velger du svanemerkede produkter, kan du være trygg på at du har valgt produkter som både er effektive og skånsomme mot miljøet.
 

7. Legg mesteparten av innsatsen i rommene du bruker mest. I en travel hverdag handler det om å prioritere. Klarer du å holde rommene som er mest brukt ryddige i hverdagen blir det  også mye enklere å holde det rent.