Våre beste tips til storrengjøringen

Med vårsolen, kommer støvet til syne. Det er tid for vårrengjøring! Mange gruer seg, men hvor deilig er det ikke å se og kjenne duften av rent hjem? Her er noen tips som kan gjøre jobben enklere.

Storrengjøring bør omfatte alle overflater som ikke vaskes til vanlig, det vil si vasking av vegger og tak, rensing av tepper, vasking av gardiner, støvsuging av bøker.

Rengjøring steg for steg

Før du begynner - sett på favorittmusikken din - da går vasken mye lettere! Rydd unna rot og se igjennom om noe skal kastes eller gid bort.

Svanen-Merkeordning.jpgVelger du Svanemerkede produkter, kan du være trygg på at du har valgt produkter som både er effektive og skånsomme mot miljøet.

 

1. Bli kvitt støvet

Bruk, så langt det er mulig, en tørr microfiberklut. Slik fjerner du støv, spindelvev og annet tørt smuss.

Unik RentHjem har effektive produkter med naturlige dufter som får hjemmet ditt til å lukte friskt og nyvasket. 

2. Fjern fett og flekker

Etter fyringssesongen kan det være smart å bruke en microfiberklut fuktet i kaldt vann. Det løser opp og fjerner de fleste flekker.

På kjøkkenet blir det ofte en del fett fra komfyren og på badet legger det seg et belegg som resultat av vanndamp blandet med såpe. Bruk så lite vaskemiddel som mulig. Unik Allrent er velegnet til alle overflater som tåler vann, så følg anvisningen og tilsett litt i vaskevannet. 
Vri kluten godt slik at du unngår søl. 

Til slutt må du huske og fjerne såpen. Spray på rent vann og tørk over med en ren klut.

Plastflaskene i Unik RentHjem serien er laget av resirkulert plast (RPET). Lys plast er bedre i resirkuleringsomløpet enn mørk plast fordi lys plast har flere bruksområder når det skal brukes på nytt.

3. Vindusvask

Spray på Unik Universalspray, la den virke i ca 30 sekunder før du vasker rent med microfiberklut. Polér med en glassklut. 

Utstyr for storrengjøring