Slik gjør du grillen sommerklar

Grillsesongen er straks i gang, og foran oss ligger lange og varme sommerkvelder. Her får du gode tips til å gjøre grillen klar for sommeren.

Grill_rengjøring_unik.png

 

Dagene blir lysere og lengre, og det er straks på tide å hente frem grillen igjen. Før grillsesongen kan starte for fullt, er det fint å gjøre grillen ren og klar for grillsesongen. Vi har samlet noen gode tips til hvordan du bør vaske grillen for å gjøre den sesongklar og holde den ren gjennom hele sommeren.

 

Vask grillen regelmessig

Selv om sesongvasken av grillen er viktig, så sparer du mye tid og arbeid om du vasker grillen mellom hver gang du bruker den. Bruk 10 minutter med en grillskrubb etter hver bruk, så vil den holde seg ren lenger og ha lenger levetid. Et fint tips kan være å smøre inn risten med nøytral matolje før du setter den bort for sesongen.

 

Grillen renser seg selv

Vasker du grillen regelmessig trenger du ikke å bruke kjemikalier eller såpe. Det eneste du trenger for en ren grill er høy varme og en god grillskrubb. Skru på grillen, og skru opp til høyeste varme. Når røyken forsvinner kan du skrape restene med skrubben. Det er viktig å tenke på at varmen er steriliserende, selv om den kan se "skitten” ut. Dersom grillen har mye skitt som sitter fast i grillen, kan du blande like deler eddik og vann på en sprayflaske. Spray på og la den virke i ca 10 minutter før du skyller av.

 

Vask under risten

I tillegg til at risten må skrapes, er det viktig at skuffen under holdes ren. Denne bør vaskes mellom hver grilling. Hvis fett og matrester samler seg opp i skuffen, kan det ta fyr eller skape mye sjenerende røyk. Skuffen vasker du når grillen er avkjølt. Det kan også være lurt å ha to grillbørster - en du bruker til risten og en til brennerene og skuffen.

 

Sjekk utstyret

Dersom du har en gassgrill er det viktig at du sjekker utstyret og tilkoblingene på grillen før du starter en ny grillsesong. Det er viktig at alt er helt og fint. Slangen bør nemlig byttes med jevne mellomrom. For å sjekke om det er hull i slangen kan du smøre på litt såpevann. Dersom det kommer bobler fra slangen, er det på tide å bytte den ut. Sjekk at koblingene på slangen sitter ordentlig et par ganger i året. 

 

Ikke glem utsiden

Det er viktig å vaske utsiden av grillen også. Bruk en rengjøringsspray og en mikrofiberklut, og gå over utsiden av grillen.