Så enkelt kan du pynte til påske

Har du lyst til å ha det ekstra koselig i påsken? Her har du flere gode tips for hvordan du kan pynte frem ekte påskestemning i hjemmet ditt.

Påske_pynt_unik.jpg

Påsken er en tid for glede, samvær og feiring av våren. Det å pynte hjemmet ditt i påskens farger og symboler kan skape en festlig atmosfære, og Unik har alt du trenger for å gjøre hjemmet ditt påskeklart. Her er noen kreative og enkle ideer:

 

Påskeegg

Påskeegg er et klassisk symbol på påsken, og dermed et must for enhver påskepynt. Du kan enkelt lage dine egne dekorerte egg hjemme. Alt du trenger å gjøre er å blåse ut eggene, og male dem i forskjellige farger og mønstre. La din kunstneriske side skinne, og mal alt fra kyllinger til ulike border. Til slutt kan du henge de fargerike eggene på grener i en vase eller legge dem på bordet som et flott påske-midtpunkt.

 

Blomster og grener

Våren er tiden for blomster og friske planter. Hvorfor ikke ta med vårstemningen inn, og dekorere hjemmet ditt med fargerike blomster som tulipaner, påskeliljer og krokus. I tillegg til å ha en flott bukett fremme, kan du lage en blomsterkrans som kan henge på døren eller veggen. Grener fra en bjørk, pil eller annet treverk bidrar også til å skape en naturlig og levende dekorasjon.

 

Påskelys

Lys er en fin måte å virkelig sette stemningen. Velg lys i påskefarger som gult, oransje og grønt, og bruk eggformede lys for å få enda mer påskestemning. Lysene kan plasseres rundt i rommet eller på bordet for å skape en lun og koselig atmosfære. Da blir det også ekstra godt å komme inn etter en tur i skisporet. 

 

Påskehare-motiv

Påskeharen er et annet populært symbol for påsken. Du kan bruke små figurer av påskeharer, eller lage dine egne ved hjelp av papp, filt eller stoff. Lager du dem selv er det er fin måte å sette ditt personlige preg på påskeharene. Plasser så påskeharene på hyller, vinduskarmer eller som bordpynt. Søte påskeharer er en perfekt måte å bringe litt lekenhet inn i hjemmet ditt.

 

Påskegodteri

Fyll glasskrukker eller skåler med fargerikt påskegodteri, og ha det stående fremme. Det kan for eksempel være marsipanegg, sjokoladeegg og smågodt. Påskegodteri fungerer ikke bare ypperlig som pynt, men det gir også gjestene noe søtt å forsyne seg med under påskefeiringen. Litt påskegodt hører jo tross alt påsken til.

 

Servietter og borddekorasjon

For å sette et festlig preg på påskebordet kan du bruke servietter med påskemotiv eller påskefarger. For å sjarmere litt kan serviettene også brettes i form av kaninører. Ønsker du å ta borddekorasjonen til neste nivå kan du i tillegg legge små dekorerte egg eller sjokoladeegg på hver tallerken. Dette er en fin måte å ønske gjestene velkommen til ditt nydelige påskebord.

 

DIY-prosjekter

Med såkalte DIY-prosjekter (do it yourself) for påskepynkt, kan du la kreativiteten blomstre i takt med vårblomstene. Det er bare fantasien som setter grenser. Lag for eksempel papirblomster, påskeegg-girlander eller påskekyllinger av garn. Dette er en veldig fin aktivitet for å inkludere og engasjere barna i påskeforberedelsene. Ikke bare er det gøy underveis, men en selvlaget påskedekorasjon bringer med seg både glede og stolthet - i tillegg til god påskestemning.